Bajban így szól a lélek

 
családállítás-bajban-lélekMinden testi tünet egy megoldatlan problémát takar. Ha rátalálunk arra, amit testünk jelez, a tünetek csillapodnak, sőt akár teljesen el is tűnhetnek.
 
A családállítás módszerével nem csak a családtagokat, hanem például a testi tüneteket is felállíthatjuk. Jól működik a módszer krónikus fájdalmaknál és sokszor az állítás után a tünet el is múlik. Amennyiben a tünet az állítás után nem múlik el, vagy elmúlik, de később újból felbukkan, akkor tovább kell menni a vizsgálódásban. Természetesen minden esetben kérjünk orvosi segítséget is, fontos a tünetet minden szempontból megvizsgálni, illetve kezelni.
 

A tünetek jelzései

A betegségtünetek sokféle témát érinthetnek a családállításokon.
 
Lehetnek átvett sorsok. A családban van egy igazságtalan működésmód, a rendszer lelkiismeret. Amikor egy családtagnak nagyon nehéz sors jutott, lesz egy másik családtag később, aki ugyanúgy érez, ugyanúgy él, akár ugyanazzal a betegséggel küzd, mint elődje. Ez akkor is előfordulhat, ha nem ismerte a korábbi családtagot, sőt akár nem is tudott annak létezéséről.
 
A tünetek jelezhetnek a családi rendszerből kizárt személyt is. Minden családtagnak joga van a családhoz tartozni. Előfordul azonban, hogy egy családtagot kizárnak a rendszerből a többiek. Vagy azért, mert elkövetett egy bűnt, vagy mert fogyatékos és kellemetlen a családnak, hogy ő is oda tartozik. Az is lehetséges, hogy egy korábbi partner a kitagadott személy. Azonban ez a kitagadás nem feltétlenül jelent értékítéletet. Lehetséges, hogy egy családtag elvesztése akkora fájdalom, hogy inkább nem beszélnek róla, így tagadáj ki. Azonban a kitagadott személy helyán vákuum keletkezik és az beszippant valakit. Aki bekerül többféle módon is emlékeztetheti a családot a kitagadott személyre, ezek közül egy lehetséges mód a betegség.
 
A tünetek utalhatnak egy családi titokra. Minden családban van titok, vagy valami tabutéma, amiről nem beszélnek. Amennyiben ez a titok egy elhallgatott, kirekesztett személytre utal, őt mindenképpen fel kell fedni, és vissza kell hozni a rendszerbe. Többnyire azonban elég, ha tudatosítjuk azt, hogy valakinek van egy titka, meghagyjuk nála.
 
Egy betegség tünetei lehet, hogy saját életünkből jeleznek egy traumát és még más okok is előfordulhatnak. Minden család más, mindenki története más, ezért nem lehet kijelenteni egy-egy betegségről, vagy egy-egy tünetről, hogy mit jelent. Tünetállítással meg lehet vizsgálni a rendszert és ki lehet deríteni a betegség üzenetét. Sőt azt is meg lehet tudni, milyen további lépések szükségesek a gyógyuláshoz, tünetmentességhez.
 
Nagyon fontos az, hogy egy betegség esetén forduljunk orvoshoz! A tünetállítás kizárólag kiegészítésképp használható.
 
Számít az is, hogy a kliens hogyan áll a problémájához. Megérteni akarja a tüneteket, vagy megoldani a problémáit. Minél tudatosabb a probléma hozó, annál gyorsabban jutunk el a megoldáshoz.
 
Az állításon létrehozzuk a szeretet egy új fajtáját, mást mint az eddigi, ami megmutatja, hogy nem kell betegnek lennünk ahhoz, hogy kifejezzük szeretetünket egy családtag felé. A betegség, illetve a tünetek elfogadása nem azt jelenti, hogy örökké együtt kell élnünk velük. Sokszor az segít, ha szeretettel fordulunk a testünk felé és akár a betegségért is köszönetet tudunk mondani.

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás