Család állítás gyerekekkel

család-állítás
A család állítás módszere soha nem egy személyt vizsgál, hanem az egész rendszert. Hiszti, iskolai problémák, hiperaktivitás, agresszió… és még sorolhatnám. Sok szülőnek okoznak nehézséget.
 
Mit tehetünk, ha a szeretet, odafigyelés már nem elég?
 
Hogy lehet, hogy egy tüneményes kisgyerek ilyen nagyon szenved?
Miért? Miért lett ilyen súlyos beteg épp ő? Hiszen még olyan kicsi!
 
Mindenki életét befolyásolja az ősei története, egy kisgyerek is nagyon érzékeny és a betegsége, viselkedésbeli problémája családja iránti szeretete is lehet a háttérben.
 
A család állítás választ adhat ezekre a kérdésekre és segíthet megoldani a problémákat.
 
A gyerekekre különösen igaz az, hogy egy-egy problémájuk mögött nem feltétlenül a saját maguk által átélt dolgok vannak, hanem őseink sorsa is befolyásolja életüket.
 
Rudolf Steiner mondja: “Ha beteg a gyerek, gyógyítsd a szülőt.”
Család állításokon is így nézzük meg a rendszert.
 
A gyerekek nagyon erősen kötődnek szüleikhez, őseikhez. Betegségeik, magatartászavaraik sokszor egy rejtett családi témát takarnak, egy kirekesztett személyt, vagy hűségüket a családtagjaikhoz, családhoz tartozásukat fejezik ki problémájukkal.
 
A család állítás segítségével megtalálhatjuk a mélyben húzódó okokat, majd azokat feloldva, mély szeretet jöhet létre, ami az egész családnak, a családi rendszer minden tagjának segít. A gyerekek nagyon érzékenyen reagálnak mindenre. A problémákra is, de az oldásokra is. Sokkal előbb jelzik, ha valami nincs rendben, mint ahogy a felnőttek azt érzékelnék és a tapasztalat azt mutatja, hogy a család állításon történtekre is erősebben, érzékenyebben reagálnak és sokkal hamarabb változnak, mint a felnőttek.
 

Család állítás – egy rendszer vizsgálata

Sokféle terápia van és nem a család állítás az egyetlen, ami segíthet. A viselkedésbeli problémák kezelhetőek terápiával. Fontos azonban, hogy az egész családi rendszert megnézzük, mert előfordulhat, hogy egy probléma megoldódik, de jön helyette egy másik, vagy a másik gyerekkel lesz gond. A család állítás abban segíthet, hogy megnézzük a rendszert és a családi lelket gyógyítsuk,
melynek mellékhatásaként megoldódhatnak a viselkedési problémák és betegségek.
 
Nem lehet tipizálni a problémákat. A család állításokon soha nem lehet előre tudni, hogy merre halad a történet. Ugyanarra a problémára más-más gyermeknél más-más megoldás van.Hogy egy konkrét esetben mi lehet a probléma oka,arra csak család állításon tudunk ránézni és megoldani akkor lehet,
ha a szülő lélekben kész arra, hogy megoldja. A szülő a család állítás segítségével Rendet tehet, segítheti gyermekét szabadon, teher nélkül élni. Ehhez azonban tudatos munkára, felelősségvállalásra van szükség a szülők részéről.
 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás