Ajándék-ötletek csillagjegyeknek

Szerző: Várady Soma humanisztikus asztrológus(www.otodikhaz.hu)
 
 
családállítás-horoszkóp-ajándék
Karácsony közeledtével gyakran felmerül a kérdés, mit is ajándékozzunk egymásnak a szeretet nevében. Örömet szeretnénk okozni az ajándékkal, de hát nem mindig tudjuk, ki minek is örülne…
 
Ha más nem, kiindulópont lehet a megajándékozandó személy csillagjegye – az adott jegy jellemzői alapján legalább nagyjából belőhetjük, mi passzol az illetőhöz. Lássuk tehát a tizenkét jegyet – minek örülnének?
 
 
Kos:
Imádják a sportot, a mozgást. Egy belépőjegy valami jövő évi nagy sporteseményre nyerő lehet. Vagy valami sportos cucc, aminek segítségével ő maga sportolhat.
Ha valamiért ez nem pálya, legyen valami piros színű akármi, a lényeg, hogy érezze, az ajándékkal az ő igényeit helyezed előtérbe (ha neked nem tetszik az ajándék, az nem számít, még akkor sem, ha majd neked is el kel viselned valamiképp, pl. egy parfümöt vagy egy inget).
 
Bika:
Támadd meg valamely érzékszervét: étel, ital jöhet, vagy valami finom anyagból készült bármi. Egy tanács: minőségi legyen a cucc, az se baj, ha kevés: beosztja.
Ha semmi ötleted nincs, adj neki utalványt, pénzt – nem fog megsértődni.
 
Ikrek:
Minden jöhet, amivel az Ikrek növelheti a tudását (mondja ő), de legalábbis az információját. Újság-előfizetés, lexikon, a világ 100 akármije c. könyv – ez mind jó ajándék! Persze bármilyen könyvet is vehetünk neki, ami kapcsán majd társaloghat másokkal. Ha már beszélgetés: az Ikrek egy mobiltelefonnak is tényleg szívből tud örülni!
 
Rák:
A személyesség a gyenge pontja: ő mindennek fog örülni, amit te készítesz el neki ajándékba. Szeretik a régi személyes tárgyakat is. Ez a jegy az otthon „ura” is: így mindennek örülnek, ami a háztartást „gazdagítja”.
Színük és fémjük az ezüst, így ha ékszert veszünk nekik, ezüst legyen – és antik.
 
Oroszlán:
Minden jöhet, amitől ők (még) szebbek, jelentősebbek, feltűnőbbek lesznek: ékszer, ruházati kiegészítők, óra… sajnos drága kell legyen az ajándék, márkás…
Megoldás lehet valami elegáns eseményre való „belépő” ajándékozása (bál, opera).
Ha nagyon nincs ötlet: adjunk neki módot, hogy kipróbálja – pénzzel – a szerencséjét (ő biztosra veszi, hogy „nyerni fog”).
 
Szűz:
A Szűz azt szeretné, ha rendben mennének a dolgok, valamint rendkívül aprólékosak. Szeretik a működő dolgokat, vehetünk nekik valamit, ami csinál valamit – csak aztán jól kell, hogy működjön, természetesen!
Ezen kívül a tisztaság egy másik dolog, ami szívügyük, így aztán minden, ami önmaguk rendbetételét szolgálja, jó ajándék lehet.
Vagy, ha végképp nincs ötlet, irány a papírbolt: rotring ceruza, határidőnapló – ezek a Szűz örök kellékei…
 
Mérleg:
A mérleg csupa esztétikum és kellem: legyen hát az ajándék ízléses, és feltétlenül adjunk a csomagolásra! Divatcikkek nyerők lehetnek, valamint a szépségipar cikkei. Művészi tárgyak is hatnak a Mérlegre, és persze bármi más, amiből érezheti, hogy ő tetszik nekünk.
 
Skorpió:
A zodiákus rejtélyes és „sötét” jegye feltűnően vonzódik pl. a napszemüvegek iránt. De ha már van neki tucatnyi, lehet, hogy ezúttal valami szexi, izgató ruhadarabnak örülne.
Az izgalomra a Skorpió bármilyen téren vevő: egy Hitchcock-összes DVD-sorozat vagy A rémálom az Elm Streeten összes darabját látva is széles mosollyal fog köszönetet mondani!
 
Nyilas:
Aktív, lendületes jegy: bármilyen dolog, ami utazással, kültéri aktivitással kapcsolatos, jó ajándék lehet. Szeretik az állatokat is – ebben az irányban is gondolkodhatunk (mindenképp sportos állat legyen a téma: ló, mozgékony kutya…)
 
Bak:
Az állatöv praktikus jegye – mily meglepetés – a hasznos ajándékokat szereti. Nyugodtan adhatunk neki olyasmit, aztán a munkájával kapcsolatban használhat, viselhet…
Egy másik lehetőség, hogy kiszedjük belőle, van-e valami kívánsága, amire régóta vágyakozik, de mindeddig túl fukar volt ahhoz, hogy megvegye magának…
 
Vízöntő:
Imádja a technikai kütyüket, mindent gyermeki örömmel fogad, ami elektronikus, számítógép-vezérelt vagy digitális – játék is lehet…
Ha valami használati tárgyat veszünk neki, annak színe vagy alakja legyen szokatlan, egyedi – hiszen a Vízöntő irtózik attól, hogy belesimuljon a nagy átlagos tömegbe…
 
Halak:
A zodiákus sorban utolsó jegy nagy álmodozó – a neki való ajándék segíti őt az elvarázsolódásban: Valami finom alkohol esetleg? Az elmére hatóan: mesék, regények, líra…
A Halak-jegy imádja a vizet és az illatokat, így evidens ajándék lehet valami fürdősó vagy –olaj.
És ha netán még nincs fényképezőgépe, biztos siker, ha mi veszünk neki egyet a fa alá!
 
 

Rend-a-lelke Családállítás Magazin – 2014. december

Hozzászólások

hozzászólás