Célkeresztben a célok – 1. rész

 
Ebben a kétrészes cikkben arról lesz szó, mit tehetünk a céljaink eléréséért.
Az első részben az előkészületekről lesz szó.
 
családállítás-2015-01-era-1“Mit tegyenek azok, akiknek nincsenek nagyratörő álmaik? A gondolkodás nélkül adott válasz az, hogy találjanak egyet, és valósítsák meg. Ám ez a válasz a legbiztosabb út afelé, hogy boldogtalanná tegyünk sok-sok embert, akik pedig távolról sem boldogtalanságra születtek.” – Mérő László
 
Január eleje az újévi fogadalmak ideje. Vannak, akik minden évben megfogadnak valamit, amit jó esetben pár hétig betartanak. Mások kifejezetten kerülik az újévi fogadalmakat, hiszen azok kudarcra vannak ítélve. Ismersz valakit, akinek sikerült végigvinnie az újévi fogadalmát?
 
Pedig csinálhatnánk okosan. A sikeres embereknek vannak céljaik és tudják a célokhoz vezető lépéseket, kitartóan haladnak útjukon.
 
Az alábbiakban néhány tippet olvashatsz, hogyan vágj neki a saját utadnak.
 

Előkészületek

1. tipp:
Légy tisztában azzal, mik azok a dolgok, melyek nagyon fontosak számodra!

 
Ez egy szükséges lépés. Amikor majd meghatározod az elérendő célokat, le kell ellenőrizned, hogy nem ellentétesek-e a belső értékrendeddel. Ha egy cél megvalósításához olyan lépéseket kell megtenned, ami ellenkezik a számodra fontos értékekkel, akkor szabotálni fogod. A cél pedig nem csak az, hogy célokat tűzz ki, hanem, hogy meg is valósítsd azokat!
 
2. tipp:
Vizsgáld meg az érzelmeidet!

 
Tudnod kell, hogy mi az, amitől félsz, amit szégyellsz, mitől aggódsz, mi az, amitől bűntudatod van. Nem csak a negatív érzelmeket kell megvizsgálni, hanem azt is, mi lelkesít, mi az, ami örömet ad neked. Nagyon fontos, hogy jól ismerd magad ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelő célokat és el is érd azokat.
 
Ha szeretnéd a most még negatív érzelmeidet javadra fordítani, érdemes ellátogatni egy önfejlesztő csoportba, vagy egyéni tanácsadásra, családállításra.
 
3. tipp:
Vizsgáld meg a családi mintákat!

 
Előfordulhat, hogy azért nem tudod elérni célodat, mert a családodban volt valaki, aki korán meghalt, vagy valamiképpen nehéz sorsa volt és lélekben úgy érzed, te sem lehetsz sikeres és boldog. Ez egy tudatalatti parancs, melyről nincs tudomásunk, viszont nagyon megnehezíti életünket. Családállításon megvizsgálhatod családi rendszeredet, főleg, ha elakadtál az úton. Ha egy állításon Rendet teremtesz a lelkedben, lerakod a régi mintákat, terheket, megtapasztalhatod a szabadságot, ami segíti céljaid elérését.
 
4. tipp:
Gyűjtsd össze erősségeidet!

 
Ebben is nagy segítség bármilyen önismereti tanfolyam, csoport, vagy tanácsadó. Nem mindig vagyunk tisztában azzal, mi mindenre vagyunk képesek. Ha gyerekkorunkban nem kaptunk elég biztatást, esetleg sok kritika ért minket, akkor azt hihetjük, hogy nem vagyunk kitartóak, hogy ügyetlenek vagyunk, hogy nem vagyunk értékesek. Ahhoz, hogy valódi, számunkra megvalósítható céljaink legyenek, jól kell ismernünk képességeinket és hiányosságainkat is. Fejleszteni azt érdemes, amiben jók vagyunk. Ha azt fejlesztjük, akkor abban a dologban kiválóak lehetünk. Ha nem ismerjük elég jól önmagunkat, előfordulhat, hogy azt fejlesztjük, amiben nem igazán vagyunk tehetségesek, és akkor csak a közepesig juthatunk.
 
 
A cikk második részében sorra vesszük a megvalósítás lépéseit

Rend-a-lelke Családállítás Magazin – 2015. január

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás