Tavaszi lendület – Könyvajánló

 
m-15-03-1Te is azok közé tartozol, akiknek nehezen megy a rendrakás? Vagy könnyen raksz rendet, de egyre több a tárgy, ami körülvesz, ezért egyre több idődbe kerül a takarítás?
 
Kiváló segítség a valódi rend megteremtéséhez Karen Kingston: Rend a lelke mindennek című könyve. A szerző feng shui-szakértő, de mindenkinek ajánlom a könyvet, aki szeretné, hogy környezete rendezésével is segítse az életét, a lelki tisztulását. Teljesen mindegy, hogy hiszel-e a feng shui tanításaiban, vagy sem, azzal biztos egyetértesz, hogy a rendezett környezet fontos. A könyv olvasása közben nagy lendületet kapsz ahhoz, hogy valóban el is végezd a lomtalanítást. megértheted, mit jelent a sok tárgy körülötted és megértheted azt is, miért fontos elengedni azokat.
 
Minél több fölösleges tárgy, lom vesz körül, annál kevesebb az energia. Alomok magukhoz vonzzák az energiát. Ha fáradtnak érzed magad, mindenképpen itt az ideje a lomtalanításnak. Hulladék minden nem használt vagy nem kedvelt tárgy, a piszkos vagy rendezetlen holmik és a befejezetlen dolgok. A könyv azt javasolja, szabaduljunk meg minden olyan tárgytól, ami a múltban tart minket. Ezek megakadályozzák azt, hogy új dolgok jöjjenek az életünkbe.
 
Sokan azért tesznek el dolgokat, mert jó lesz az még később valamire. Azonban ez a gyűjtögetés a jövőbe vetett bizalom hiányát jelenti. A saját valóságunkat mi teremtjük meg. Ha tudatosítjuk ezt és úgy vizsgáljuk át tárgyainkat, hogy valóban szükségünk van-e rájuk, akkor látni fogjuk, mennyi fölösleges dolog vesz körbe minket. Soktól azért nehéz megválni, mert érzelmileg kötődünk hozzájuk. A könyv segítségével megérthetjük, mit jelentenek az egyes dolgok és miért nehéz kitenni ezeket.
 
Az életünk folytonos változás, engedjük meg magunknak, hogy elengedjük a régit. Csak átmenetileg tartózkodunk itt, a halálunk után nem lesz szükségünk a sok összegyűjtött dologra. A selejtezés során érzelmi nehézségekkel is találkozhatunk, amin szintén a tudatosság segít át minket. Tudatosítjuk az érzést, majd útjára engedjük azt is.
 
Mit fejez ki az, hogy hol halmozódnak a lomok? Erre is választ kapunk a könyvből. A picében lévő lomok azt jelentik, túlságosan el vagyunk foglalva a múltunkkal. A padláson lévők pedig azt, hogy félünk a jövőtől. Az ágy alatt lévő kacatok befolyásolják az alvást, a szekrény tetején lévők pedig a tiszta gondolkodást.
 
A szerző azt javasolja, tartsunk egy kis szekrényt a lakásban, ahova azokat a tárgyakat helyezzük, melyekről még nem döntöttünk, vagy tudjuk, hogy lomok, de még nem tudunk megválni tőlük. Időnként aztán takarítsuk ki ezt a szekrényt és váljunk meg tartalmától. Ha látjuk azt, hogy egy-egy tárgyat hónapok óta nem kerestünk, nem gondoltunk rá, akkor nincs is rá szükségünk.
 
Mi a helyzet a könyvekkel? Az intellektuális emberek számára nagy kincs a könyv. Sokszor a könyvek már nem férnek el a polcokon, máshol is felhalmozódnak, az íróasztalon, az ágy mellett és még máshol is. Érdemes átnézni könyveinket is és kiválogatni azokat, amiket valóban használni fogunk a jövőben. Amire már nincs szükségünk, ajándékozzuk el, vagy adjuk el. Manapság elég nehéz könyveket eladni, lehet, hogy az ajándékozás a legjobb formája, hogy kikerüljenek a lakásunkból. Jó érzés odaadni valakinek, aki örül neki. Nekünk pedig új energiát ad, ha kevesebb holmi vesz körül minket.
 
A könyv további fejezeteiben arról is olvashatunk, hogy tegyük rendbe testünket és elménket, érzelmeinket. Sok segítséget nyújt ahhoz, hogy rendet tegyünk magunkban és magunk körül. Rendkívül inspiráló, erőt adó ahhoz, hogy ne csak bólogassunk olvasás közben, hanem valóban cselekedjünk. Én most megyek lomtalanítani!
 
 
Neked van-e saját terved, ötleted a lomtalanításra, amivel inspirálhatnál másokat? Oszd meg velünk!

Rend-a-lelke Családállítás Magazin – 2015. március

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás