A szeretet rendje

 
m-15-03-4Mindannyian arra vágyunk, hogy a családunkban szeretet, béke és harmónia uralkodjon. Mi akadályozza ezt és hogyan is lehetne elérni? A származásunk vizsgálatával válaszokat kaphatunk. A mélyben nagyon erősen összekapcsolódunk szüleinkkel, testvéreinkkel, szüleink testvéreivel, a nagyszüleinkkel és minden korábban élt családtaggal. Ezeknek a kötődéseknek a hatását vizsgáljuk családállításokon.
 
A módszer megalkotója Bert Hellinger megfigyelte, hogy milyen nagy jelentősége van a családban a Rendnek.
 
Mit is jelent ebben a vonatkozásban a Rend? Miért fontos ennek ismerete? Hogyan sértjük meg ezt a Rendet?
 
A családokban a Szeretet Rendje működik. Mikor megsértjük ezt a Rendet, sokszor észre sem vesszük, nem érezzük magunkat hibásnak, nem érezzük, hogy hibáztunk volna. Azonban ez az oka sok nehéz sorsnak, boldogtalanságnak, nehézségnek.
 
Jól érthető a működés a következőképpen:
A Rend az edény, a Szeretet a benne lévő víz. Ha megsérül a Rend, elfolyik a Szeretet.
 
A két legfontosabb Rend az odatartozás joga és a hely törvénye.
 
Minden családtagnak joga van a családhoz tartozni. Akkor is, ha korán meghalt, akkor is, ha a család értékrendjének nem felel meg. Amikor kitagadnak valakit, az nem feltétlenül jelent értékítéletet, mert az is lehetséges, hogy egy házaspár elvesztette a gyermekét és nagyon fáj erre gondolni, ezért inkább nem beszélnek róla, így tagadják ki. Azonban a kitagadott családtag helyén egy vákuum keletkezik és beszippant valakit, valaki később érkezőt. Ez azt jelenti, hogy egy későbbi családtag átveszi a kitagadott érzéseit, nehéz sorsát és a kitagadás miatt nem tudja a saját sorsát élni, boldogtalan lesz.
 
Mindenki csak az őt megillető helyen lehet boldog. A családban mindenkinek megvan a helye és csakis ezen a helyen állva élhet teljes életet. Ez azt jelenti, hogy érzelmeinkben is a nekünk járó helyen kell lennünk. A generációk szerint is és az azonos szinten is fontos az időrendi sorrend. Az első gyerek, a második. Ugyanígy a párkapcsolatok sorában is fontos az időrend.
 
A generációs sorban az számít, hogy kitől kaptuk az életet. Akkor is, ha a szülő már idős és gondozásra szorul, akkor is ő a “nagy”, az életünket tőle kaptuk. Azt természetesen mindenki tudja, hogy hol a helye, azonban sokszor a viselkedésünkben másként van ez. Előfordul, hogy szüleinknek a társa, vagy akár a szülője vagyunk lélekben. De a kicsi soha nem segíthet a felette állónak.
 
A fentiek alapján kicsit átgondolhatjuk, vajon Kicsik vagyunk-e a szüleinkkel szemben, illetve van-e olyan családtag, akit kirekesztettek családunkból. A családállítás segítségével Rendet tehetünk a lelkünkben, aminek következtében gyökeresen megváltozhat az életünk.

Rend-a-lelke Családállítás Magazin – 2015. március

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás