Rend az elmében, az érzelmekben

 
m-15-03-5Mikor elkezdjük a rendrakást, takarítást magunk körül, igényünk lehet arra is, hogy magunkban is rendet tegyünk. A legfontosabb dolog, hogy elengedjünk minden régit, ami árt nekünk, illetve, amire már nincs szükségünk. Ehhez nagyfokú tudatosság kell. Nézzük mik azok a dolgok, amiket szélnek ereszthetünk egy boldogabb életért.
 
Hagyd abba az aggódást! Az aggódás tulajdonképpen félelem. Félünk valaminek a bekövetkeztétől, szorongunk valami miatt, amit a múltban tettünk. Figyeld magad, figyeld az érzéseidet. Ha azon kapod magad, hogy aggódsz, gondold át: tudsz-e a helyzeten változtatni, vagy sem. Ha nem tudsz rajta változtatni, fölösleges aggódni. Ilyenkor érdemes valami célt kitűzni, amire aztán ráfókuszálunk és arra koncentrálva haladunk tovább az életben. Ha tudunk változtatni az adott helyzeten, akkor pedig azonnal álljunk neki és csináljunk valamit a változásért. Egy kis lépés is felemelő, felemel a félelemből azáltal, hogy érezzük, hogy kezünkben a sorsunk, hogy dönthetünk magunkról és változtathatunk.
 
Ne ítélkezz! Minden, amit másban nem szeretsz, benned van. Ez tulajdonképpen a legjobb hír, hiszen óriási lehetőség van benne. Ki az egyetlen, akin változtathatunk? Csakis saját magunk. Ha képes vagyok őszintén magamba nézni, felismerhetem magamban a nemszeretem tulajdonságokat, viselkedésmódokat és tudatos odafigyeléssel változtathatok azokon. Ahogy változunk, változik körülöttünk a világ.
 
Ne hagyj rendezetlenül dolgokat! Ahogy a lakásban való rendrakásnál is, itt is fontos a dolok befejezése. Ha például megígéred a barátnődnek, hogy odaadsz neki egy receptet, akkor mielőbb add is oda. Egyrészt megígérted, másrészt meg súlya van az ígéretnek és fölösleges cipelni, energiát pazarolni arra, hogy el ne felejtsük. Jobb minél előbb megtenni és máris figyelhetünk a jelenre, ami a legnagyobb békét jelenti számunkra.
 
Engedd el a sérelmeket! Vannak, akik sokáig szeretik dédelgetni fájdalmaikat, magukban tartják, nem hajlandóak beszélni róla. Vizsgáljuk meg a helyzetet, amikor megbántott minket a másik fél. Vajon szándékos volt? Sok esetben az illető nem is tud arról, hogy megbántotta a másikat. Azzal, hogy haragszunk, csak és kizárólag magunknak ártunk. A haragunk aztán testünkben is megnyilvánul, felhalmozódnak a méreganyagok, amik miatt komoly betegségek alakulhatnak ki. Segít a harag és a fájdalom elengedésében, ha arra koncentrálunk, miért fontos számunkra, hogy elengedjük a sérelmeket. Tesszük ezt az egészségünkért, a családunkért, a boldogságunkért, a nyugalmunkért. Saját magunkért.
 
 
Ahogy letesszük azokat a dolgokat, amikre nincs szükségünk, amik nem a javunkat szolgálják, teljesen megújulunk, magabiztosabbak leszünk és megjelenik valódi énünk, úgy ahogy vagyunk, tisztán.

Rend-a-lelke Családállítás Magazin – 2015. március

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás