Hellinger-féle családállítás

 
hellinger féle családállításA Hellinger-féle családállítás egy rendkívül hatékony módszer, a családi rendszert vizsgálva oldja fel a problémákat. Családunkkal és családunk történetével sokkal szorosabb a kapcsolatunk, mint gondolnánk. Senki nem tud ebből a kötődésből kilépni, ha mégis megteszi, akkor egész biztosan nehézségei lesznek, sőt komoly gondjai.
 
A Hellinger-féle családállításon képviselők segítségével felállítjuk a családtagokat, az élőket és az elhunytakat is, így konkrétan láthatóvá tesszük a családtagok közötti viszonyokat. Egy állítás több generációt is érint, láthatóvá teszi az őseinkkel való tudattalan kötődéseinket. Feltárul, hogy valójában mi rejlik problémáink mögött, sokszor az, hogy tudattalanul hűek vagyunk egy régebben élt családtaghoz és szeretetből ismételjük nehéz sorsát, ezzel kifejezve együttérzésünket, hűségünket.
 
Nem a miértekre keressük a válaszokat, hanem azt nézzük meg, hogyan oldhatóak fel az akadályok úgy, hogy megőrizzük a szeretetet, és egy újfajta kötődést hozunk létre, ami mindenki számára gyógyító. Az a fontos, hogy a kliens mit tehet a problémája megoldásáért, tehát nem az, miért került nehéz helyzetbe.
 
A Hellinger-féle családállítás vezetője nem segítő, aki a kliens hóna alá nyúlva támogatja őt, hanem tulajdonképpen egy közvetítő, aki segíti megteremteni a kapcsolatot a családi lélekkel, a szellemi mezővel, hogy rálássunk a valóságra, ami már önmagában is gyógyító erővel hat és ezen túl az oldó mozdulatok, mondatok segítik a saját magunkhoz való visszatérést.
 
Családállításon általában nem az a kérdés, hogy mi történt, hanem az, hogy ki hiányzik.
Ki az, akit kitagadtak, aki a fekete bárány, akiről jobb nem tudni?
 
A kirekesztettek nagyon sok energiát emésztenek fel, mert minden áron fel akarják hívni magukra a figyelmet, meg akarják kapni az őket megillető helyet.
 

A Hellinger-féle családállításon kirekesztett személyek

Kirekeszthetünk barátokat.
Kirekesztésről akkor van szó, ha árulás történt.
 
Kirekeszthetünk embereket, akikkel szexuális kapcsolatunk volt. Élettársak, férjek, feleségek.
 
Gyerekeinket is kirekeszthetjük. Fontos tudni, hogy kirekesztett gyerekeink csak feleannyi energiával élhetik az életüket. Az energia másik fele arra megy el, hogy egész életükben az elvesztett anyát vagy apát keresik.
 
A testvérek nagyon erős hatással vannak ránk. Előfordul, hogy őket is kirekesztjük. A testvérek kirekesztése egyben a szülőket is kirekeszti, tehát nagyon nagy energiaveszteséget okoz.
 
Az életünkben kiemelt szerepük van a szüleinknek. A legtöbb embernél ellenállások vannak a szülőkkel szemben. A szülők kirekesztése nem old meg semmi problémát, hiszen minden szülővel együtt a saját energiánkból is kitagadunk.
Nagyon nagy helyet foglalnak el a lélekben azok a szülők, akik hiányoztak. A II. világháborúban sok gyerek vesztette el az apját és ez a veszteség nem csak a gyerekekre, hanem az unokákra, dédunokákra is hatással van.
 
Szüleink testvérei, korábbi partnerei is hatással vannak életünkre, problémáinkra. A szülők korábbi kapcsolatából született gyerekek a féltestvéreink. Ők is a lelkünkhöz tartoznak, függetlenül attól, hogy találkoztunk-e velünk, vagy akár tudtunk-e a létezésükről.
 
Fontos szereplői a családnak a szülők azon testvérei, akiket fekete bárányként kirekesztettek a családból.
Ilyen esetben mindig van később egy utód, aki lemásolja a kirekesztett sorsát.
 
Békét mindig csak a saját lelkünkben köthetünk, de ez hatással van az egész rendszerre.
A Hellinger-féle családállításon letehetjük terheinket, hogy szabadon élhessünk tovább.
 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás