Mindent odaadtam, amit tudtam

csaladallitas-mindent-odaadtamRitkán fordul elő, hogy egy gyerek pontosan az igényei szerint mindent megkap a szüleitől. Mindent, amire szüksége van. Általában van valami, amit nem kapott meg. Például nem kapott elég ölelést, pedig arra lett volna szüksége. Vagy nem kapott elég dicséretet, pedig az segített volna, hogy nagyobb önbizalma legyen. Vagy szeretett volna több időt tölteni az apukájával.

Ha valaki arra koncentrál, amit nem kapott meg, könnyen előfordulhat, hogy a párkapcsolatban próbálja meg azt bevasalni. Elvárja a partnerétől, hogy megadja neki mindazt, amit gyerekkorában nem kapott meg. A szülőkkel való kapcsolatban is, és a párkapcsolatban is, arra koncentrál, ami nincs – nem arra, ami van és ami jó.

A családállítás segít abban, hogy nagyobb rálátást kapjuk a problémára. Ha egy kicsit messzebb lépünk, látjuk azt is, miért viselkedtek velünk így a szüleink. Láthatjuk, hogy ők sem kaptak meg mindent és csak azt tudták továbbadni, amit ők is kaptak. Mindent odaadtak, amit tudtak. Ugyanígy mi is azt adjuk tovább a gyerekeinknek, amit kaptunk.

Ha szeretnénk másképp csinálni, ahhoz először is el kell fogadni azt, ami a múltban volt. Azt, hogy a gyerekkorunk a múltunk része. Hogy a velünk történt dolgok miatt lettünk azok, akik vagyunk. Ha hajlandóak vagyunk ezt elfogadni és megérteni szüleink viselkedését, akkor képesek leszünk elfogadni mindazt, amit kaptunk és szívből átérezni, hogy valóban megadtak mindent, amit tudtak. Ezzel az elfogadással és szeretettel a szívünkben megláthatjuk a valóságot a párkapcsolatban is – azt, hogy mennyire sokat kapunk.

 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás