Munkaügyek

 
A családállítás kapcsán sokan arra gondolnak, hogy a családi kapcsolatokat, problémákat lehet rendbe hozni a módszerrel. Meglepő lehet, hogy munkahelyi nehézségeket is fel lehet dolgozni ezen technika segítségével. Bármilyen rendszer felállítható, így egy munkahely is. Egy munkahelyre más szabályok, törvények érvényesek, mint egy családra. Az állítás vezetője pontosan ismeri azt, mire kell figyelnie.
 
 
 

Munkahelyi, karrierbeli problémák hátterében azonban nagyon sokszor a saját családtörténetünk áll.

 

Nehéz sorsú felmenők

Érdemes tehát azt megvizsgálni, hogy volt-e valaki a felmenők között, akinek nem sikerült érvényesülnie a munkában, vagy elveszítette a munkáját. Volt-e olyan a családban, akinek elvették a vagyonát. Ha volt ilyen rokon, akkor megfigyelhetjük az érzéseinket, amikor rá gondolunk. Lehet, hogy lélekben szolidárisak vagyunk vele és tudat alatt szabotáljuk magunkat, nem vesszük észre a kínálkozó lehetőségeket, véletlenül hibázunk.

 

Szülők hatása a munkára, karrierre

Ha valakinek a főnökével vannak konfliktusai és az már több munkahelyen is előfordult, meg kell vizsgálni a szülőkkel való kapcsolatot, ugyanis a szülőkkel való problémákat könnyen rávetíthetjük a főnökünkre. A férfiak általában akkor sikeresek a munkában, ha harmóniában vannak az apjukkal. Nőknél ez lehet az apa és az anya is. A családállítás nagyon jó eljárás arra, hogy megmutassa, mi van a felszín alatt. Előfordul, hogy látszólag jó a viszony a szülőkkel, a felszín alatt viszont vannak megoldandó dolgok. Ilyen lehet az például, ha a szülő és gyereke között baráti, vagy szinte partneri a kapcsolat. Ebben az esetben a gyerek nincs a helyén, és nehezen tud boldogulni az életben.

A szülők is akadályozhatják gyerekük érvényesülését. Lehet, hogy a szülő kisgyerekét folyton kontrollálta és a gyerek mindent megtesz, hogy megfeleljen a szüleinek. Vágyait elnyomva olyan szakmát választ, ami a szülei igényeinek megfelelő. Van, hogy egyáltalán nincs is tudatában annak, hogy mit is szeretne, pedig csakis a saját álmok valósíthatóak meg.

 

Szolidaritás a tanulásban

Egy állás betöltéséhez sokszor kell tanulni, iskolát, tanfolyamot elvégezni. Előfordulhat az, hogy valaki nagyon jó tanuló, mégsem tud elvégezni egy képzést sem, mivel szolidáris a szüleivel, akik alacsonyabb végzettségűek és úgy érzi, nem kerekedhet föléjük. A szülők a legjobbat szeretnék gyerekeiknek, és sokszor azért vállalnak külön munkát, hogy biztosítsák gyerekeiknek, hogy tanulhassanak. Jó, ha tudjuk, honnan jöttünk és mennyi mindent köszönhetünk szüleinknek. A legtöbb esetben az a családtag, akinek nehéz sorsa volt és akivel lélekben szolidárisak vagyunk, örülne, ha az utána jövőknek jobb lenne, hiszen akkor volt értelme a nehézségeknek.

 

A túlélő bűntudata

Nagyon sok terhesség indul ikerterhességnek és valamiért csak egy magzat marad életben. Ha valakinek így indul az élete, bűntudata van, úgy érzi, neki kellett volna inkább meghalnia. Ezért lehet, hogy nem engedi meg magának a boldog, sikeres életet. Ha átérezzük a másik helyzetét, azonnal tudni fogjuk, hogy ő nem szeretné, hogy nekünk nehéz sorsunk legyen. Sőt, az a vágya, hogy nekünk minden sikerüljön. Mi is ezt kívánnánk neki az ellenkező esetben. Segíthet az, ha az elvesztett ikertestvérünkkel a szívünkben végezzük a tevékenységünket.

 

Új-régi

Ha úgy érezzük, nem vagyunk a megfelelő helyen és szeretnénk állást változtatni, vagy akár szakmát is, fontos, hogy a régit megbecsüljük. Ugyanúgy ahogy a párkapcsolatokban, a munkában is fontos a régi tisztelete, csak akkor lehetünk sikeresek az újban. A régi munkánk is sok mindenben a segítségünkre volt. Lehet, hogy abban, hogy az adott időszakban csak így tudtunk pénzt keresni. Lehet, hogy abban, hogy rájöttünk, milyen típusú munka nem való nekünk. A sok tapasztalat segítségünkre lehet abban, hogy megtaláljuk a harmóniát az élet ezen területén is.

 
 
Akkor vagyunk jó helyen a munkában, ha követjük a lelkünket és a saját képességeinket jól ki tudjuk használni a foglalkozásunkban. A munkával kapcsolatos stresszt is akkor tudjuk elfogadni és feldolgozni, ha teljes összhangban vagyunk azzal, amit végzünk.

Hozzászólások

hozzászólás