Szívtől lélekig

 
 
családállítás-szívtől-lélekig

Hogyan üzen a lélek?

A mai modern ember eltávolodott lelkétől. Inkább megy a feje után, mint a szíve után. A lelkünk megpróbál nekünk segíteni abban, hogy a számunkra legmegfelelőbb úton tartson minket.
 
A lélek üzeneteket, impulzusokat küld, ezek aztán egyre intenzívebbek lesznek, míg végül meg nem értjük. Amikor egy betegség színre lép, az mindig a lélek szava.
 
A lelkünk először álmokkal, megérzésekkel, hirtelen előtörő gondolatokkal üzen nekünk és ha eléggé nyitottak vagyunk erre, akkor megérthetjük mondanivalóját. Ha nem figyelünk ezekre a jelekre, akkor erőteljesebb álmokat kapunk, melyekre ébredés után is élénken emlékszünk, vagy az álom közben hirtelen felébredünk, hogy emlékezzük és ezzel lehetőséget kapunk arra, hogy foglalkozzunk vele. Nagy segítség lehet ilyenkor az álom elemzése, akár a rendszerállítás módszerével fel is állíthatjuk álmunkat, hogy így jussunk el a megoldásig, feloldásig.
 
Az is megtörténhet, hogy véletlenek fordulnak elő az életünkben gyors egymásutánban. Például egy bizonyos témával találkozunk rendszeresen véletlenül a tévében, az interneten, az újságokban. Ha még mindig nem vagyunk hajlandóak észrevenni a jeleket, akkor olyan módon bukkan fel az életünkben, amit már nem tudunk megkerülni, félretolni. Ez lehet fájdalom, kisebb baleset.
 
Végül, ha erre sem reagálunk, ha nem vagyunk hajlandóak foglalkozni lelkünkkel, komolyabb betegségek, traumák következhetnek, amik arra kényszerítenek minket, hogy mindenképpen változtassunk életünkön. Például, ha nem vagyunk hajlandóak pihenni, jöhet egy olyan betegség, ami ágyhoz köt minket.
 
 

Amikor a szív beteg

A szív a szeretet szimbóluma, az érzelmeink otthona. Fontos, hogy kapcsolatban legyünk érzelmeinkkel, ne zárjuk be a szívünket. Szívproblémák esetén természetesen azonnal forduljunk orvoshoz.
 
Ilyen esetben érdemes őszintén magunkba nézni és megvizsgálni a következőket:
 
– Tudunk-e segítséget kérni másoktól?
– Fontosabb-e a munkahelyi siker, mint a családunk?
– Ragaszkodunk-e múltbéli sérelmekhez, fájdalmakhoz?
– El tudjuk-e fogadni mások szeretetét?
– Lehetséges, hogy túlterheltek vagyunk?
– Mik azok a dolgok életünkben, amiken változtatnunk kell az egészségünk érdekében?
 
Fontos, hogy nagyon őszinték legyünk magunkhoz és hajlandóak legyünk az életmódunkon változtatni. Minden betegség azt üzeni, hogy valamin változtatni kell. Nem elég megfejteni az üzeneteket. Ha ugyanúgy éljük az életünket, mint a betegség előtt, akkor ismét megbetegedhetünk. Változni kell, el kell engedni a régebbi szokásokat, dolgokat, lehet, hogy munkát is kell változtatnunk, sőt az is lehet, hogy néhány kapcsolat is betegítő hatású. Ilyen esetben azoknak is jobb búcsút mondani.
 

A családállítás tapasztalatai szívproblémáknál

Egy betegség hátterében számos ok állhat. Minden történet más, és minden család más. A családállításokon is azt tapasztaljuk, hogy a szívproblémák mögött sokszor az van, hogy bezárjuk a szívünket, nem engedjük áramolni a szeretetet. Amikor egy családállításon megjelennek az érzelmek, megnyílik a szív. Lehet, hogy először fáj, de aztán megtelik szeretettel és végre átengedhetjük magunkat az érzéseknek, beengedhetjük az életünkbe az örömöt is.
 
Szívproblémák gyakran olyan felnőtteknél fordulnak elő, akik már gyerekként is nagy fájdalmat éltek át. Az is lehetséges – eléggé gyakori eset -, hogy korán elvesztették, vagy nem ismerték vér szerinti apjukat.
 
Előfordul, hogy a családban volt régebben egy személy, akinek nagyon nehéz sorsa volt, fájt a szíve valakinek az elvesztése miatt. Ilyenkor egy későbbi családtag átveheti ezt a fájdalmat. Azt hiszi, hogy segíthet neki, hogy osztozhatnak a fájdalomban. Azonban ezt nem lehet elvenni senkitől. Azzal nem segítünk senkinek, ha helyette szenvedünk, hiszen mindenki csak saját maga tudja a saját problémáját megoldani.
 
Lehetséges az is, hogy valaki elvesztette a gyermekét és ez akkora fájdalom, hogy nem meri megnyitni a szívét, mert az megszakadna a bánatban. Azonban a meg nem élt érzések is terhet jelentenek. Ez is állhat a szívprobléma hátterében.
 
Látszik az, hogy sok féle oka lehet egy betegségnek. Itt csak a gyakrabban előfordulókat említettem. Természetesen más okok is lehetségesek. Hogy pontosan feltárjuk, mi az, ami miatt fáj a szívünk, egyrészt nagyon nagy őszinteség kell, másrészt egy családállításon megvizsgálhatjuk a családi rendszert is.
 
 

A mesék üzenete

Sokat elárul a megoldandó témánkról a kedvenc, vagy nemszeretem gyerekkori mesénk is. A meséket lehet rendszerszinten is elemezni, megvizsgálni azt, hogy milyen családi történetre utal egy-egy mese. Az alábbi 8 perces hanganyagban egy mese rövid elemzése következik, majd egy családi történet a szívről, a szívfájdalomról.
Szívtől lélekig
 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás