A CSALÁDÁLLÍTÁS

“Egyetlen kis család megváltoztatása nemigen számít egy olyan világban, amely évmilliárdok óta forog. Csakhogy egy kis változás miatt a világ másképpen foroghat egy család számára.”
(Mary E. Pearson)

 

családállításA családállítás a német Bert Hellinger módszere, aki megfigyelte, hogy problémáink nem feltétlenül a saját életünkhöz köthetőek. Minden embert szoros szálak fűznek
az őseihez, azok sorsa gyakran átírja saját akaratunkat is.

Családállításokon a mindent tudó családi mezőt hívjuk meg,
és segítségével feltárjuk a háttérben lévő, láthatatlan történetet.

A családállítás elnevezés onnan ered, hogy egy családállításon a családtagokat, pontosabban a családtagok képviselőit elhelyezzük a térbe. Ezzel a térbeli megjelenítéssel megkérdezzük az információs mezőt, és így elénk tárul egy olyan valóság, amely eddig a mélyben rejtőzött.

Ha megismerjük azt, ami van, más szemmel tekintünk az életünkre.

A családállítás módszerét Hellinger tanulmányai és tapasztalatai alapján alakította ki.
A családi rendszerek törvényeit Hellinger nem kitalálta, hanem megtalálta. A családállítás módszerét ugyanis a tapasztalatai alapján alakította ki, a törvényszerűségeket először megtapasztalta, és csak azután foglalta össze.

A kezdetekhez képest a családállítás módszere fejlődött, változott, az alapvető törvények azonban minden kliensnél, minden családi rendszerben érvényesek.

Jelentkezem Családállításra!

 
Tovább: Családállítás: A családi rendszer Hellinger-törvényei