Családállítás esetek – Eltemetett érzések

családállítás esetekAnna élettársával érkezik családállításra. Szeretnék rendbe hozni kapcsolatukat. Már a szakítás szélén állnak, nem értenek szót. Az ilyenkor szokásos kérdések hangzanak el, semmi különösebben nehéz sorsról nem számolnak be.
 
Képviselőket választunk, majd megnézzük, hogy viselkednek a térben. A férfi a padlóra szegezi a tekintetét és nem mozdul. Anna képviselője kicsit messzebb áll tőle és nincsenek érzései.
 
– Volt vetélésed, vagy abortuszod? – kérdezem Annát.
– Nem volt.
– Meghalt gyermeked?
– Volt. Egy kisfiam, aki 3 hónaposan meghalt – suttogja halkan.
 
Betesszük az állításba a meghalt gyermeket, a férfi képviselője azonnal odafigyel, vele van. Anna képviselője kijelenti, neki ehhez nincs köze, nem érez semmit. A csoportban nő a szomorúság, már az egész csoport könnyezik, mindenki átérzi ezt az óriási fájdalmat. Anna képviselője is elérzékenyül kicsit. Anna azonban nem. Az egész állítás alatt egyetlen rövid pillanat van, amikor Anna majdnem elengedni magát, de azonnal kontrollálja érzéseit és kemény marad.
 
Szép lassan kibontakozik a történet, a férfi a második kapcsolata Annának, a kisfiú az előző kapcsolatban született, és halála után nem tudtak együtt maradni a szülők, nem tudták együtt elgyászolni gyermeküket.
Anna nem engedi meg magának a gyászt, mostani párja viszont nagyon együttérző, érzékeny férfi, lélekben
ő van a meghalt kisfiúval. Ezt azonban Annának kell megtennie, nagyon nehezen oldódik kicsit a kép.
 
Emiatt a bezárt fájdalom miatt majdnem különváltak. Az érzelmek nem tudtak áramolni kapcsolatukban. Az is kiderült, hogy 6 éve szeretnének már közös gyermeket és nem sikerül, holott semmi orvosi akadálya nincs.
 
Az állítás után megbeszélem Annával, hogy el kell gyászolnia az elvesztett kisfiát.
 

Általában az állítások után nincs információm a helyzet alakulásáról, hiszen nem zaklatom a klienseimet,
hogy meséljék el, mi történt, mi változott.
 
Ez az eset azonban kivétel.
 
Pár hete kaptam Annától egy levelet, melyben leírta, hogy a családállítás utáni hónapban azonnal várandós lett, május elején pedig megszületett kislánya, Hanna. Gyönyörű, egészséges baba.
 

Szeretnéd kézbe venni a sorsodat?
Jelentkezz Családállításra!

 

Hozzászólások

hozzászólás